„Weki z Pomorskiej spiżarni”

„Weki z Pomorskiej spiżarni”
Konkurs na najlepsze przetwory przygotowane z surowców roślinnych lub zwierzęcych. Co najmniej 50 proc. użytych w procesie produkcji składników pochodzić musi z własnego gospodarstwa.
W konkursie można zgłaszać zarówno produkty wytwarzane zgodnie ze starymi recepturami, ale również zupełnie nowe przetwory. Ważne jest, aby produkować je w sposób niemasowy.
Produkty będą oceniane w sześciu kategoriach: produkty i przetwory mięsne oraz rybne, produkty mleczne, produkty pszczelarskie, przetwory owocowe, przetwory warzywne oraz oleje i octy.
W konkursie wystartować mogą osoby fizyczne, prowadzące działalność w formie rolniczego handlu detalicznego.
Dostarczone do komisji konkursowej produkty muszą być zawekowane lub zamknięte w odpowiednie opakowania. Muszą być też opisane, a termin przydatności do spożycia nie może być krótszy niż 10 dni od daty dostarczenia.
Regulamin:
https://dprow.pomorskie.eu/documents/239647/3150309/Regulamin+konkursu.pdf/4297d6fc-bb4e-4815-9030-e91ff8899be3?fbclid=IwAR17bLdUP-cIcdGN5JbnwS7ZiBbFkVn0zqwu85GjsIwLBVwICk3gi4ZiAmU

This entry was posted in Aktualności. Bookmark the permalink.